SINGLEREIZEN WINTERSPORT INFORMATIE

Per land zijn er een hoop skigebieden. Teveel om op één pagina te zetten. Kijk daarom voor meer specifieke informatie op de site van Wintersporters.nl. Als je doorklikt, vind je ook informatie over het weer en de sneeuwverwachting op onze single reizen.

Reisinformatie over Oostenrijk als wintersportland

Reisinformatie over Oostenrijk als wintersportland

Oostenrijk is waarschijnlijk het bekendste en populairste wintersportland ter wereld. Die reputatie is niet zomaar vanzelf gekomen, ze hebben er hard voor gewerkt! Oostenrijk is een “volwassen” wintersportland: ze weten wat de echte (single) wintersporters zoeken. Ze hebben altijd snel gereageerd op groeiende trends, zoals het steeds populair wordende langlaufen, en speelden daar meteen op in. Dit vertaalt zich een enorm breed aanbod aan single wintersportmogelijkheden. Ook nadat de sneeuwpret voorbij is, blijft Oostenrijk ijzersterk: haar après-ski is wereldberoemd! Als je op zoek bent naar gezelligheid, dan hoef je niet verder te kijken. Voor de ervaren wintersport is er natuurlijk meer dan genoeg avontuur te beleven, maar het land is met name geschikt voor de beginnende wintersporter. Op Wintersporters.nl vind je nog meer informatie over dit populaire wintersportland voor singles.

Reisinformatie over Frankrijk als wintersportland

Reisinformatie over Frankrijk als wintersportland

De skigebieden in Frankrijk zijn over het algemeen aaneengesloten, en liggen gemiddeld hoger ten opzichte van die in Oostenrijk. Frankrijk gaat als wintersportland al een lange tijd mee, en je ziet duidelijk het verschil tussen de eerste generatie en de nieuwere generatie wintersportplaatsen. De eisen van wintersporters veranderden door de jaren heen, en Frankrijk paste daar naadloos een mouw aan. Het resultaat is dat Frankrijk een enorme keuze aan single wintersportplekken biedt — van de no-nonsense skipistes tot de gezellige dorpjes, je vindt er van alles! In de grotere skigebieden als Les Deux Alpes en Val Thorens zal de gezellige sfeer bij de après-ski je wellicht bekend voorkomen; veel van de barren zijn gestart door Nederlanders. Heb je toch nog een beetje het gevoel van thuis! Meer weten over Frankrijk als wintersportland? Kijk dan eens op Wintersporters.nl.

Reisinformatie over Italie als wintersportland

Reisinformatie over Italie als wintersportland

Vergeleken met Frankrijk en Oostenrijk is Italië minder bekend en minder populair. Het voordeel hiervan is dat de skiplekken niet zo overvol en touristisch overkomen. Ook zit je dichtbij zonnige plekken als Turijn. Komt je die naam bekend voor? Dat is niet gek, want de Olympische winterspelen van 2006 namen plaats in de skigebieden rondom Turijn. Dat zegt natuurlijk al een hoop over de kwaliteit van de wintersport! Mocht het qua sneeuwval even niet meezitten, dan kun je vaak tóch nog lekker skiën. Kunstsneeuw is iets waar de Italiërs slim gebruik van maken. Los van de single wintersport zelf kun je natuurlijk meteen genieten van de Italiaanse keuken! Eten en drinken is een stuk goedkoper, en wat gratis hapjes voorgeschoteld krijgen is in Italië niet ongewoon. Ook de culturele mogelijkheden zit het wel snor. Een leuk uitstapje is snel gemaakt!